máj 2012 - Výchovný koncert ZUŠ

22.05.2012 17:52
Viete, čo je v hudbe najdôležitejšie? Má prednosť melódia pred rytmom, alebo je na prvom mieste dynamika? Na tieto otázky nám odpovedali pani učiteľky zo Základnej umeleckej školy v Ilave v priebehu výchovného koncertu, ktorý pre nás usporiadali.
V krásnych zlatistých kostýmoch predstavovali 3 víly - Melodiku, Rytmiku a Dynamiku, z ktorých každá mala svoje osobité čaro. Za chíľočku si s nami zopakovali názvy viacerých hudobných nástrojov, naučili nás dirigovať, udávať si pri speve rytmus, dodržať melódiu, vedieť pracovať so silou hlasu... Veľmi dobrými pomocníkmi im boli deti, ktoré už nejeden rôčik hrajú na nejaký hudobný nástroj. Videli a počuli sme svojich kamarátov ako zvládli základy hry na klavír, flautu, klarinet, akordeón, gitaru i keyboard. Nechcelo sa nám veriť, že niektorí z nich navštevujú základnú umeleckú školu len druhý rok. Bolo vidno, že svoju prípravu na hodiny berú naozaj zodpovedne. Dlhotrvajúci potlesk, ktorý zaznel na záver, právom patril všetkým účinkujúcim.
Po skončení koncertu sme sa dozvedeli, že toto krásne podujatie bolo zároveň aj pozvánkou na prijímacie pohovory, ktoré sa uskutočnia 29. a 30. mája 2012 od 14,00 do 18,00 hod. v hlavnej budove školy. Deti sa môžu prihlásiť nielen do hudobného, ale aj výtvarného a literárno-dramatického odboru. Preto, ak máte dostatok pevnej vôle a trpezlivosti, určite neváhajte a prihláste sa. Verte, že vaše úsilie bude po usilovnej práci korunované úspechom.

—————

Späť