máj 2012 - Deň mamičiek

12.05.2012 14:34

"Deň matiek – sviatok prekrásny zvučený štebotom vtákov,

skrášlený kvetmi vonnými, slávený piesňami žiakov.

Z detských úst slovo - ďakujem prechádza mamke k duši,

veď toľká krása v tento deň potešiť každú mamku musí."

Takýmito veršami sa prihovárali deti svojim mamičkám počas slávnostnej besiedky ku Dňu matiek. Uvili pre ne pomyselnú kytičku z básní a piesní, ktorú okorenili tančekmi a hrou na klavír. Do svojho vystúpenia vložili všetku svoju vďaku za ich lásku a starostlivosť. Pozvanie na program prijali aj oteckovia a viaceré staré mamy, ktorí si tieto detské vyznania zaslúžili rovnako ako prítomné mamičky. Okrem milých slov im deti podarovali aj vlastnoručne zhotovené pozdravy s jarnými kvetmi a fotografiou. Verím, že oddnes budú zdobiť každý pracovný stôl, či poličku v kuchyni. Som si istá, že pri pohľade na ne si každá mamička spomenie na to, s akým oduševnením ich syn alebo dcéra hovorili slová vďaky, s akým nadšením spievali o ich láskavých očiach, uzdravujúcich pohladeniach a objatiach.
V tejto slávnostnej atmosfére si každý z prítomných opätovne uvedomil, že slová ĎAKUJEM a MÁM ŤA RÁD, by sme mali jeden druhému hovoriť častejšie a nielen vtedy, keď nám to pripomenie kalendár.
Súčasťou tohto milého podujatia bol aj krst našej knihy ŠTRBAVÁ ABECEDA (viac sa dozviete po kliknutí na odkaz na pravej lište tejto strany).

—————

Späť