jún 2012 - Olympijský festival detí a mládeže

19.06.2012 17:43
Olympijské hry boli súťaže pravidelne usporadúvané v starovekom Grécku raz za štyri alebo päť rokov. Pôvodne trvali jeden deň a pozostávali len z behu na štadióne.
Našťastie, naše olympijské súperenie bolo v utorok ( 19.6.) omnoho pestrejšie. Súťažili sme nielen v behu na 50 a 200 metrov, ale i v hode tenisovou loptičkou na cieľ a v skoku do diaľky. Okrem hlavných olympijských disciplín sme si zmerali svoje sily aj v doplnkových súťažiach ako preťahovanie lanom, skok vo vreci, preskok cez švihadlo a beh s fúrikom. Tohtoročnou novinkou bolo skákanie na trampolíne a tancovanie zumby. Napriek vysokým teplotám dokázali šikovné cvičiteľky z CVČ roztancovať všetkých prítomných. Mnohí súťažiaci mali toľko energie, že si samy zorganizovali ešte futbalový zápas či skupinové hádzanie lietajúcim tanierom. Spomedzi ponúknutých disciplín nás veľmi zaujalo aj kolektívne kreslenie olympijských motívov na asfalt. Spoločnými silami sme znázornili slovenskú gymnastku obklopenú skandujúcimi divákmi. Nezabudli sme dokresliť ani hlavný symbol OH - farebné kruhy predstavujúce jednotlivé kontinenty.
Hoci sa nám tentokrát podarilo získať len dve medaily v hode tenisovou loptičkou na cieľ (Maťko Bielik - 2.miesto, Rebeka Fišerová - 3.miesto), vôbec sme neboli sklamaní. Strávili sme príjemný deň plný nových zážitkov a skúseností. Sľúbili sme si, že čas, ktorý nám zostáva do ďalšej olympiády, strávime poctivým tréningom. Aby naše nohy boli ešte rýchlejšie, ruky mocnejšie, telo obratnejšie...

—————

Späť