január 2012 - Návšteva predškolákov

16.01.2012 17:52
Už niekoľkoročnou tradíciou sa stala návšteva predškolákov v prváckych triedach. Sú zvedaví na tých, ktorí materskú školu opustili len nedávno a radi by sa dozvedeli, čo nové sa ich starší kamaráti stihli od septembra v škole naučiť. A prečo práve v tomto termíne?  Onedlho ich čaká zápis do 1. ročníka a do školy prídu aj so svojimi rodičmi, aby sa zapísali ako ozajstní žiaci a stali sa tak v budúcom školskom roku riadnymi prvákmi.
A keďže spolu so škôlkarmi  mali prísť aj pani učiteľky, na ktoré deti s láskou spomínajú, panovala v triede už od prvej hodiny napätá atmosféra. Aj keď všetci vedeli, že predškoláci prídu takmer až pred skončením vyučovania, netrpezlivo ich vyzerali z okna už od rána. Prvý ich zazrel Šimonko. Jeho výkrik: „Už idú!“, odštartoval  v triede obrovské „Hurá!“ Po rozpačitom príchode nastalo srdečné zvítanie. Posadali sme si na koberec a hostí sme usadili do lavíc.  Za ten čas, ktorý strávili v našej triede, sme sa im snažili ukázať všetko, čo na vyučovaní bežne robíme. Počítali sme, čítali aj písali. Najviac ich však zaujala práca na interaktívnej tabuli, ktorú si sami aj vyskúšali. Veľmi rýchlo sme zistili, že z nich budú dobrí prváci. Nielenže všetci vedeli napočítať do 10, ale poznali aj dni v týždni, mesiace v roku, ba i niektoré písmená. Mnohí  sa vedeli dokonca aj podpísať. Myslíme si, že sú do školy dobre pripravení a úlohy, ktoré ich čakajú na zápise, hravo zvládnu.
Lúčili sme sa v dobrej nálade po spoločnom tančeku a piesni.  Pred odchodom sme im okrem darčekov dali aj sľub, že ako druháci im budeme vo všetkom pomáhať.

—————

Späť