apríl 2012 - Veľká noc u nás v škole

03.04.2012 18:48
Každý oslavuje príchod jari po svojom. Niekto sa pustí do veľkého upratovania, iný zas vyrazí na celodennú túru do prírody. My sme privítali prvé jarné lúče usporiadaním veľkonočných trhov. 3.apríla ponúkali vo vestibule pavilónu B žiaci prvého stupňa širokú paletu vlastnoručne vyrobených výrobkov. Rodičia, ale aj ostatní návštevníci školy mali možnosť zakúpiť si za symbolické ceny originálne veľkonočné dekorácie.
A veru bolo z čoho vyberať! Ak sa vám zdá, že Veľká noc by nemohla byť bez barančekov a ovečiek, potom ste sa určite  pristavili pri lavici štvrtákov, ktorí ich zhotovili vo všetkých odtieňoch a veľkostiach. Koho viac  lákajú venčeky bohato zdobené jarnými kvetmi a kuriatkami, ten zaiste neobišiel tretiacku výstavu hýriacu všetkými farbami.  Ak patríte k tým, ktorí za najvýznamnejší symbol veľkonočných sviatkov považujú kraslicu, mohli ste si vybrať od klasických farbených, obliepaných či maľovaných až po papierové s rôznofarebnými stužkami. Naši druháci ich vyrobili naozaj neúrekom. Zahanbiť sa však nedali ani žiaci prvých ročníkov, ktorí sa predviedli  ako zruční majstri širokého sortimentu výrobkov. Košíčky s kvetmi, veľkonočné pozdravy, dekorácie do kvetináčov...  Vďaka šikovným rukám našich detí neodišiel naprázdno ani ten najnáročnejší návštevník.
Verím, že tieto trhy sa stanú na našej škole každoročnou tradíciou a aj v budúcom období na ňu zavíta aspoň toľko návštevníkov ako tento rok.

—————

Späť